ISRA goed aansluiten

Postcode checker

ISRA goed aansluiten

Als i4Networks leveren we Whitelabel DSL. We krijgen soms na verloop van tijd storingen op lijnen waarbij de tooling van KPN aangeeft: “slecht contact in klantdomein”

Tijdens contact met de klant/partner horen we vaak: “maar ik heb kabel rechtstreeks op de ISRA gedrukt, er zit echt niets tussen wat los kan zitten”

En daar kan het fout gaan; bij 9 van de 10 modems zit een RJ11 snoertje met soepele (stranded) aders of zelfs geleiders van copper coated katoen.

Het volstaat niet om van het bijgeleverde soepele snoertje de connector te knippen, de buitenmantel aan te strippen en vervolgens op de ISRA te doggen.

Op LSA stroken heb je voor een goed contact een massieve kern nodig met een diameter tussen de 0.63 en 0.83 mm met een isolatiemantel tussen de 0.7 en 1.6mm.

De messen in de LSA stroken doorsnijden de mantel EN de kern en zorgen met de juiste kabel voor een solide verbinding met een duurzame overgang van enkele milliOhms.

Bij het gebruik van soepele kern is er geen doorsnijding van de kern en na enkele weken/maanden/jaren oxideert het koper wat leidt tot een hoge overgangsweerstand.

Dus zeker voor een goede (V)DSL verbinding die duurzaam goed werkt gebruik je of de goede kabel tussen de isra en het modem of je plaatst een wandcontactdoos voor de overgang van massieve kern naar soepel aansluitsnoer.